Over BelRoy's

BELROY’S STORY

BelRoy's is het verhaal van twee barmannen, Ben Belmans en Dieter Van Roy, die vrienden werden door hun passie voor kwalitatieve bartending. Het begon allemaal met hun Boutique Cocktail Bar in het trendy Antwerpen-Zuid. BelRoy's Bijou is een laboratorium waar de smaken van de volgende BelRoy's worden gemasterd en verfijnd.

Als minimalistische barmannen, waarbij smaak en beleving voorop staan is het hun streven om 100% controle te hebben over de smaak en tekstuur van hun drankjes.

Zo begonnen Ben en Dieter, al zo'n 10 jaar geleden, cocktails op fles te maken omdat op die manier een rijpingsproces ontstaat dat tot een nog verfijnder resultaat leidt dan behaald kan worden door het maken van dezelfde cocktail à la minute.  Zo ontstonden de BelRoy's Negroni, El Presidente en Vesper Martini.   Maar dat zijn slechts de eerste drie van een hele serie die al jaren in ontwikkeling zijn.

Tezelfdertijd zijn ze zich gaan verdiepen in het distillatie proces.   De reden daarvoor was vrij eenvoudig.   Om bvb een goede Negroni te maken begint het bij de ingrediënten en dus ook bij de gin die daarvoor gebruikt wordt.  Ze wisten dat er veel goede gins bestaan maar stelden eveneens vast dat bijna al die gins goed zijn in slechts een beperkt aantal cocktails.   Van daaruit ontstond hun zoektocht naar een gin van hoge kwaliteit met een smaakpallet die toelaat om in een zo'n breed mogelijke waaier van toepassingen te gebruiken.

En zo ontdekte ze dat het mixen van veelvuldig bekroonde cocktails niet fundamenteel verschillend is van het distilleren van sterke dranken.   Op basis van enkel de beste ingrediënten een zo lekker mogelijke drank creëren.  

 

logo

BELROY’S MERKNAAM

BelRoy’s betekent niet meer dan “ontwikkeld en goedgekeurd door Ben Belmans en Dieter Van Roy”, de oprichters, bartenders en distilleerders van de onderneming.  Enkel producten van de beste kwaliteit mogen het label "BelRoy's" dragen.
 

Packshots

BELROY’S FLES

BelRoy’s is beschikbaar in een flessen van 70 cl.   Omdat we een kwaliteitsproduct voor een faire prijs willen verkopen is 70 cl de meest logische, eerlijke, keuze.  Te vaak zien we kleine flessen die verkocht worden aan te hoge prijzen voor middelmatige producten.   Niet bij BelRoy's.

De hals van de fles heeft een specifieke kleurenband per fles.   Deze helpt bartenders een fles gemakkelijk te herkennen terwijl ze aan het werk zijn achter een bar waarbij de flessen vaak enkel van boven te zien zijn door de bartender.    Niet voor niks zijn we bartenders & distillers.

Glasses

BELROY’S SMAAK

BelRoy's kwalificatie van een goed product is een drank waarvan je zowel puur als in een mix perfect kunt genieten.  BelRoy's staat garant voor een geweldige smaak en worden en gedistilleerd met de beste natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.   Dit doen we op basis van onze ervaring als bartenders waarbij we als geen ander weten hoe we iedere klant een op maat gemaakte cocktail kunnen serveren.   Vandaar ook dat bartenders fantastisch kunnen distilleren omdat zij als geen ander een vinger aan de pols hebben met betrekking tot wat mensen heel lekker vinden.